- Inledning
- Tunhemskören 1917 - slutet av 1950-talet
- Tunhemskören 1986 - 2009
- Vargöns kapellkör 1935 - 1988
- Vargöns Kyrkokör 1989 - 2004
- Vargökören 2005 - 2009

Vargöns Kyrkokör på körhelg på Saltö, Bohuslän i september 1995.

Vargöns Kyrkokör 2001. Bilden är tagen i Vargöns kyrka.

Vargöns Kyrkokör i Skara Domkyrka 24 februari 2002.

Vargöns Kyrkokör på körhelg på Kärlingesund, Bohuslän september 2003.
Vargöns Kyrkokör 1989 - 2004
Namnbytet från Kapellkören till Vargöns Kyrkokör upplevdes som naturligt för körmedlemmarna då körens övningar och framträdanden ägt rum i Vargöns kyrka i mer än 10 år och det gamla kapellet i Vargöns centrum sedan länge var rivet.
1990-talet
Under 1990-talet utökades körens samarbete med Tunhemskören, Vargöns Musikskola och Vargöns Musikkår. ”Hörnstenarna” i körens verksamhet utgjordes av: Valborgsfirandet på Stensgärdet i Västra Tunhem, Luciafirandet i Fyrkanten, adventskonsert tillsammans med Tunhemskören och Kammarorkestern och Trettondagskonsert med Vargöns Musikkår.
I verksamhetsberättelsen för år 1994 konstaterar man glädjande att körens medlemsantal ökat då Vänersnäskören upphört och flera sångare valt att fortsätta sjunga i Vargöns Kyrkokör.
Förutom medverkan vid kyrkans traditionella högtider genomförde kören i stort sett varje år en musikgudstjänst med olika teman. Som exempel kan nämnas att i mars 1995 framförde kören tonsatta dikter av Atle Burman (poeten själv deltog i gudstjänsten!) och vid en gudstjänst i Tunhems kyrka i september 1997 sjöng kören tillsammans med församlingen psalmer av Per Harling (även denna gång med upphovsmannen på plats!).
Ett nytt inslag i körens repertoar var Taizé-sånger som man fick bekanta sig med i början av 1990-talet. En Taizégudstjänst ägde rum i Vargöns kyrka i mars 1994. En stämningsfull upplevelse med stillsamma sånger och kyrkan upplyst endast med levande ljus.
Gospelsånger introducerades också av körledaren under 1990-talet och en musikgudstjänst med bara gospelsånger genomfördes i februari 1998 tillsammans med Henrik Mossberg och Anki Asklund.
Istället för körresa eller teaterbesök, som kören brukat göra en gång om året, valde man att 1995 börja höstterminens arbete med en ”körhelg”, vilket sedan blev en tradition för kören i många år. Körhelgerna är en inspirationskälla till vidareutveckling för körmedlemmarna och ger möjlighet att hinna öva in större verk. Ett exempel är Södra Korsets Mässa som i mars 1999 framfördes vid två tillfällen tillsammans med Brålanda kyrkokör.
Första Advent 1995 firade Vargöns Kyrkokör 60-årsjubileum med ett digert sångprogram, iförda nyinköpta körkåpor och kören fick vid det efterföljande kaffesamkvämet motta bevis på sin publiks uppskattning.
2000-talet
Kristi Himmelsfärdshelgen 2001 gjorde kören en resa till vänortsförsamlingen Reisdorf i Tyskland. Resan företogs med buss och man inkvarterades i stadens församlingshem och intilliggande Gasthaus. En konsert genomfördes i St Martins-Kirche där kören framförde 10 sånger varav två på tyska för en liten men uppskattande publik. I konserten deltog också blåsorkestern Blech im Quadrat. En shoppingresa till Lübeck hanns med liksom grillparty och kvällssamvaro med mycket sång.
Berith Björklund